Logo

Smørrebrødskager

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

# Ingredienser

1 dl sirup
2 dl farin
1 tsk stødt ingefær
reven skal af 1 citron
125 g smør
1 dl kaffefløde
½ tsk bikarbonat / natron
7½ dl hvedemel

* Tilberedning

Arbejd sirup, farin, ingefær, citronskal, fedtstof og fløde sammen i en skål.
Bland bikarbonat med det meste af melet og tilsæt det efterhånden mens du arbejder dejen sammen.
Tag dejen op når den begynder at blive fast og ælt resten af melet ind i den på et melet bord.
Stil dejen koldt 30 min.
Rul dejen ud til en ca 4 mm tyk plade og stik runde kager ud med et glas eller lignende, ca 10 cm i diameter.
Læg kagerne på en plade med bagepapir eller en godt smurt plade.
Bag kagerne ved 200 °C i ca 10 min.

INFO: Bikarbonat: Natriumhydrogencarbonat eller natron, også kaldet natriumbicarbonat eller tvekulsurt natron, er et salt af kulsyre og har formlen NaHCO₃. Som tilsætningsstof har det E-nummer E 500.


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.318 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her