Logo

Nem og mild risret med kokos

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nem og mild risret med kokos

1 løg

2 fed hvidløg

1 gulerod

3 spsk olie

1 majskolbe

300 g jasmin eller basmati ris

5 dl bouillon

1 dåse (400 g) kokosmælk

Lufttørret skinke i helt stykke eller skiveskåret

1 forårsløg

½-1 chili

1 håndfuld ristede græskarkerner (kan købes færdig­ristede)

 

Hak løg og hvidløg fint.

Skær guleroden i små fine tern.

Varm olien i en gryde, og sauter løg, hvidløg og gule­rod et par minutter.

Skær kornene af majskolben, og tilsæt dem.

Kom risene i gryden, og vend dem rundt et par mi­nutter.

Hæld bouillonen på, og lad det koge under låg ca. 8 minutter over svag varme.

Hæld kokosmælken i, og bring det i kog.

Lad det hele hvile under låg ca. 10 minutter.

Skær nogle "spåner" af en lufttørret skinke.

Skær forårsløget i tynde skrå skiver og chili i tern el­ler strimler.

Vend skinke, forårsløg, chili og græskarkerner i retten til sidst.

Spis retten som den er eller til et stegt kyllingebryst.

Kan også servers som en god forkælende frokostret.

 

Tips: Man kan også hælde bouillon og kokosmælk i gryden, bringe det i kog og stille det under dynen i ca. 20 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.703 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her