God varm vinterforret for 4 personer -
Vand
4 friske æg
1 spsk olivenolie
1 stort stykke Chorizo-pølse
1 mellemstort finthakket løg
1 fintskåret rød peber
2 fed finthakkede hvidløg
salt og friskkværnet peber
2 spsk olivenolie
1 ½ spsk sherry-eddike
3 spsk tør sherry
salat
Paprika-croutoner
Varm vandet op på en pande. Når vandet er ved at koge slås æggene ud i vandet på samme måde som du laver spejlæg. Lad dem være i vandet i nøjagtigt 1 minut.
Tag panden af varmen og lad dem stå i 10 minutter.
Skær chorizo-pølsen i mindre stykker.
Tag en god tung pande. Varm olivenolien godt op og rist Chorizo-pølsen.
Tilsæt løg, peberfrugt, og hvidløg og rør godt rundt til det hele får fine ristede kanter. Det tager ca. 6 minutter.
Tilsæt til sidst salt, peber, olivenolie, sherry-eddike og sherry og lad det boble og blandes og sluk for blusset.
Tag nu æggene op af panden med en hulske og hold dem mod et stykke køkkenrulle, så vi ikke får vand i salaten.
Læg æggene ovenpå salatbladene og drys chorizo-pølse-blandingen over.
Drys paprika- croutoner over.