Indrømmet! Navnet er knap så charmende, som man kunne ønske. Men kødet er en sand nydelse, så prøv alligevel selvom at prisen er ret pebret. Nogle slagtere kalder det nu for svineklumper.
500 g svinekæber
smør
olie
1 tsk timian
1 gulerod
1 løg
1 dl hvidvin eller rødvin
2 dl hønsebouillon
Dressing:
½ dl olie
¼ dl solbærsaft
¼ dl rødvinseddike
salt og peber
2 bakker spæde salatblade
1 frisee salat
1 agurk.
*
Dup kødet tørt med køkkenrulle.
Brun kødet i smør og olie og læg det i et ildfast fad.
Drys med salt, peber og timian.
Skær grønsagerne i tern og rist dem på panden.
Fordel dem over kødet.
Hæld vin og bouillon i formen.
Læg alufolie eller låg på fadet og stil det i ovnen ved 180°C i ca. 1½ time til kæberne er møre.
Tag ud og lad kødet blive koldt i fadet.
Rør olie, saft og eddike sammen til dressing.
Smag til med salt og peber.
Fordel salaten på seks tallerkener, skær agurk i bladtynde skiver og kom på salaten.
Skær kødet i tynde skiver og fordel over salaten.
Dryp dressing over og server.
Tips: Svinekæber er en udskæring vi danskere har ventet (alt for) længe på! Svinekæber har kun 5% fedt men masser af smag. De skal simre længe, til gengæld bliver kødet blødt som smør.
Du kan forberede kødet dagen før. Dressingen kan også røres sammen, så du bare skal rette an.