Logo

Farseret mørbradsteg - glutenfri

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Når denne ret serveres, udgør det midterste af hver skive kød en smuk cirkel af lever-, bacon- og cognac-paté. Det er en detalje, der vil gøre lykke ved en helt speciel middag. 
 
Til pate'en:
200 g hakket svinelever
200 g (8-10 skiver) finthakket bacon
100 g finthakket skinke
1 fed knust hvidløg
1 lille finthakket løg
1 teskefuld tørret timian
1 spiseskefuld cognac
Lidt allehånde
Salt og peber efter behag
Smør til at smøre med

 
Til mørbradstegen og saucen:
1 kg oksemørbrad
8 skiver bacon
2,5 dl bouillon
1 spiseskefuld glutenfri Dijon sennep
 
Til pate'en blander du lever, bacon og skinke sammen.
Tilsæt resten af pate-ingredienserne og bland det hele godt sammen.
Lad blandingen hvile i cirka 1 time, så smagen kan sætte sig.
Hvis du vil tjekke krydringen, så steg en lille portion af blandingen, og lad den køle af, før du smager på den.
Den burde være ret krydret, smag til, hvis det er nødvendigt.
Smør et cirka 25 cm langt stykke alufolie.
Læg pate-blandingen på det og form den til en 25 cm lang rulle, der er cirka 3 cm i diameter.
Gør dine hænder våde først, så klæber pate'en ikke ved.
Når du har formet den, så rul den ind i alufolien.
Læg den i fryseren, indtil den er fast.
Mørbradstegen skal farseres med pate-pølsen 24 timer før, den skal steges.
Lavet krydsformet indsnit i midten af hver ende af stegen med en lang, skarp kniv.
Skær igennem den fra begge sider og skub så den frosne pate-pølse igennem åbningen i stegen.
Tryk stegen fast omkring pate­pølsen, så den beholder sin cirkulære form. Kværn salt og peber over den farserede steg og bind baconskiver omkring den, hvis der ikke er for meget fedt i den.
Pak stegen ind i alufolie og sæt den til side, indtil pate'en er tøet op.
Forvarm ovnen til 180ºC.
Læg stegen i en bradepande med lidt vand i (lad den være indpakket i alufolie). Steg den i ovnen i cirka 2 timer.
Fjern derefter alufolien og skru op til 190ºC.
Lad stegen blive i ovnen i mindst 1 time mere, indtil den er brun.
Tag stegen ud af ovnen og hold den varm på et fad, dækket af alufolie.
Lav saucen ved at koge bradepanden af med bouillon og sennep.
Lad blandingen koge op et par minutter.
Skær stegen i temmelig tykke skiver ved servering og hæld sauce over hver portion.
Anret stegen med brasede eller kogte kartofler og en grønsags-puree.
 
527 kcal; 58 g protein; 31 g fedt, heraf 11,5 g mættet; 2,4 g kulhy­drat; 0 g fibre; 1181 mg natrium; 28 mg kalcium

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.038 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her