Drinken er den samme som den klassiske mexicanske cocktail. Den er bare fortyndet med danskvand, så hver drink er knap så stærk og (forhåbentligt) holder meget længere.
Til 2 x 1,2 literkander, nok til ca. 14 glas
14 limefrugter
100 g strøsukker plus 1 spsk
600 ml tequila
250 ml appelsinlikør fx Orange Curacao, Triple Sec eller Cointreau
rigeligt med knust is
nogle hele isterninger (ca. 2 bakker)
1,2 liter danskvand
Kom glassene i fryseren sammen med to 1,2-liter glaskander i et par timer, så de bliver frosne.
Skær 2 af limefrugterne i tynde skiver imens og sæt dem til side.
Skræl forsigtigt skrællen af resten af limefrugterne med en kartoffelskræller og pas på ikke fjerne noget af den bitre hvide indmad.
Pres saften ud af alle limefrugterne og rør al sukkeret, på nær den ene spsk, i.
Bliv ved med at røre indtil sukkeret er opløst.
Rør tequilaen og appelsinlikøren i.
Lige før servering drys da 1 spsk sukker på en tallerken.
Tag glassene ud af fryseren, gnid kanterne med en halv limefrugt, tryk glasset ned i sukkeret og fyld godt op med knust is i hver. Læg et snit fra midten og ud i hver limeskive og placer en skive på kanten af hvert glas.
Tag kanderne ud af fryseren og kom nogle hele isterninger og limeskræller i hver.
Hæld så halvdelen af lime- og tequilablandingen samt halvdelen af danskvandet i hver kande, rør det hele godt rundt og server i de forberedte glas.