500 g spinat, helst økologisk
6 forårsløg
125 g økologisk fetaost
100 g revet ost, økologisk
5 æg (+ 1 til pensling)
Salt
peber
1 pk. fillodej
Koldpresset olivenolie
Birkes
Den friske spinat skylles grundigt og koges ved svag varme indtil bladene falder sammen.
Det er tilstrækkeligt med den væde, der hænger ved bladene efter at de blev skyllet.
Det afkøles og hakkes og er dermed klar til at anvendes.
De finthakkede forårsløg svitses i en gryde og afkøles ligeledes.
Forårsløg, spinat, feta, revet ost, æg og salt og peber røres sammen.
Første filloark placeres i den smurte bradepande (størrelse ca. 25 x 30 cm) med kanterne hængende ud over siderne.
Der pensles med olie og sådan fortsætter man ark for ark indtil bunden er lagt.
Spinatfyldet kommes i bradepanden og dejsiderne foldes ind mod midten.
Den anden halvdel af arkene lægges nu ovenpå fyldet og pensles igen et for et med olie.
Siderne pakkes godt ned langs siderne på bradepanden.
Det sidste lag pensles med æg og der drysses sluttelig med birkes.
Retten bages ved 200ºC (alm. ovn) i 35-40 minutter.