Logo

Barn 2-6 år Hjemmebagte minirugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Barn 2-6 år Hjemmebagte minirugbrød

3 dl skårne rugkerner
3 dl kogende vand
1 flaske (3 ⅓ dl) mørkt hvidtøl
50 g gær
3,5 dl kærnemælk
3,5 dl hvedemel
1 spsk groft salt
1 kg groft rugmel
*
Lad rugkernerne trække 1 time i det kogende vand.
Tilsæt øl og rør gæren ud heri.
Tilsæt kærnemælk, hvedemel og salt.
Ælt blandingen godt med en håndmixer.
Ælt rugmel i lidt efter lidt, dejen bliver fast - så brug hænderne.
Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Beklæd en bradepande (ca. 34x40 cm) med bagepapir og fordel dejen heri.
Glat dejen med en træspatel dyppet i koldt vand.
Lad dejen efterhæve tildækket et lunt sted i ca. 1 time.
Skær dejen igennem 4 gange på den korte led og 7 gange på den lange - i alt 40 minirugbrød.
Pensl med smeltet smør og sæt rugbrødene nederst i en kold ovn, indstil på 200° og bag minirugbrødene i ca. 40 min.
Sluk ovnen og lad brødene stå ved eftervarmen i ca. 10 min.
Bræk de afkølede brød fra hinanden.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (1 stemmer)
Siden er blevet set 3.539 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her