Brug en stor kniv, og halver kålhovedet. Del det endnu
engang. Fjern de yderste grove og beskadigede blade. Skyl kålen, og tør den. Skær
kålen i tynde strimler.
Tips til tilberedning
• Savoykål er velegnet til råkost med gulerødder,
appelsinsaft, snittede æbler, nødder og tørrede frugter.
• Snit savoykål og brug den i stedet for hvidkål i coleslaw
eller andre råkostsalater.
• Steg fintsnittet savoykål på panden med strimler af
kylling, og smag til med soja.
• Savoykål er god at pakke om kød-, fiske- og grønsagsfars.
• Lynsteg strimlet savoykål sammen med strimler af gul peber
i lidt olie. Smag til med sojasauce. Brug dampede savoykålsblade til at pakke
om kåldolmere.
• Lav en salat af fintsnittet savoykål, æblebåde og
mynteblade. Dryp med friskpresset appelsinsaft og pynt med oliven.
• Damp savoykålsbåde møre og server dem som tilbehør gerne
dryppet med en olie-eddike marinade og et drys klippet purløg.
I sæson
September til December