Logo

Savoykål

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Savoykål

 

Brug en stor kniv, og halver kålhovedet. Del det endnu engang. Fjern de yderste grove og beskadigede blade. Skyl kålen, og tør den. Skær kålen i tynde strimler.

 

Tips til tilberedning

• Savoykål er velegnet til råkost med gulerødder, appelsinsaft, snittede æbler, nødder og tørrede frugter.

• Snit savoykål og brug den i stedet for hvidkål i coleslaw eller andre råkostsalater. 

• Steg fintsnittet savoykål på panden med strimler af kylling, og smag til med soja.

• Savoykål er god at pakke om kød-, fiske- og grønsagsfars.

• Lynsteg strimlet savoykål sammen med strimler af gul peber i lidt olie. Smag til med sojasauce. Brug dampede savoykålsblade til at pakke om kåldolmere. 

• Lav en salat af fintsnittet savoykål, æblebåde og mynteblade. Dryp med friskpresset appelsinsaft og pynt med oliven.

• Damp savoykålsbåde møre og server dem som tilbehør gerne dryppet med en olie-eddike marinade og et drys klippet purløg.

 

I sæson

September til December

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.489 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her