Kan serveres til
mange ting - er fx fortrinligt til noget så dansk som frikadeller.
# Ingredienser
400 g fintsnittet
hvidkål
reven gulerod
reven selleri
1 spsk smør
1 spsk hvedemel
1 tsk sennepspulver
2 spsk sukker
2 spsk
hvidvinseddike
½ tsk cayennepeber
½ tsk salt
1 æg
1-2 spsk cremefraiche
* Tilberedning
Den fintsnittede
hvidkål, den revne gulerod og selleri sættes i isskabet i en skål med isvand i
en times tid (mindre kan gøre det) for at blive så sprød som muligt.
Smørret smeltes over
vandbad og bages op med melet.
Derefter piskes
sennepspulver, sukker og hvidvinseddike i, og der krydres med cayennepeber og
salt.
Når alt er opløst,
tilsættes det sammenpiskede æg under fortsat piskning.
Lad blandingen tykne
og stil den til afkøling.
Rør den op med cremefraiche
til en passende (tyk!) konsistens.
Hæld vandet fra
grønsagerne, tør dem i et viskestykke og bland dem med marinaden.
Lad det hele trække
en times tid før serveringen.
I øvrigt bliver coleslaw
absolut ikke ringere ved nogle dages opbevaring i et glas med tætsluttende låg
i køleskabet.
INFO: Coleslaw er en salat der primært består af hakket, rå,
hvidkål, tilsat revet gulerod. Der findes mange variationer af opskriften også
med andre råvarer som rødkål, ananas eller æble. De hakkede grønsager blandes
normalt med en dressing bestående af vegetabilsk olie og vineddike.