Nage d'huitres d'lsigny en gelée de pomme et au Camembert de Normandie - til 4 personer
20 østers fra Isigny
½ Camembert de Normandie, ca. 125 g
½ Granny Smith æble
15 cl piskefføde
24 cl Cidre vinaigre
Salt, peber
Gele:
1 bl. husblas
2 Jonagold æbler
Åben østerserne og si vandet gennem et klæde over i en lille gryde.
Læg østers i, kog op og tag gryden af efter 5 sekunder.
Tag østerserne op og køl af
Gør skallerne i stand og tør dem.
Pisk fløden til tyk cremekonsistens.
Tilsæt æble og Camembert i fine små tern samt Cidre vinaigre og smag til med salt og peber.
Gele: Skræl æblerne, fjern kerner og kør æblekødet gennem en juice presser.
Mål juicen: til 15 cl skal bruges 1 blad husblas.
Lun juicen og smelt den udblødte husblas.
Sæt østersskallerne på et fad, kom lidt Camembert creme i bunden, læg en øster i hver skal og dæk med æblegele, før denne stivner.
Stil på køl og server, når geleen er stivnet