4 Personer
Dej:
50 g smør
1/8 l mælk
100 g hvedemel
½ tsk bagepulver
3 æg
1 prise salt
Æblerne:
2 store æbler
3 spsk sukker
1 dl rødvin
olie til udbagning
Yderligere:
2 spsk sukker
½ tsk finthakket mynte
Smør og mælk opvarmes og hældes i skål. Melet røres sammen med bagepulveret og blandes i mælken. Del æggene i hvider og blommer. Pisk blommerne sammen og bland det i dejen. Stil dejen på køl 1 time.
Imellemtiden skrælles æblerne og kernehuset udstikkes. Skæres i 7 mm tynde ringe, bestrøes med sukker og overhældes med rødvin. Lad dem trække 15 min. i marinaden. Tag æbleringene og tør dem i køkkenrulle. Bland sukker med finthakket mynte.
Æggehviderne piskes stive sammen med en prise salt og vendes forsigtigt i dejen.
Olien opvarmes. Æbleringede stikkes enkeltvis med en gaffel og dyppes i den varme olie og bages til de er gyldenbrune. Lægges på fedtsugende papir og vendes i myntesukkeret mens de stadig er varme.