Nyd de friske og frugtige
meloner i sommermaden. De er pragtfulde både i salater og som tilbehør til fisk
og lyst kød.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 45 min.
#
1½ dl brune ris
2-3 stilke blegselleri
2-3 forårsløg
50-75 g valnødder
300 g melon
3 spsk hakket persille
Dressing
3 spsk soja
3 spsk citronsaft
2 spsk olie
1 spsk honning
1 tsk stødt spidskommen
salt og peber
*
Kog risene efter pakkens anvisning, og hæld dem ud i en stor
skål til afkøling.
Rens bladselleri og forårsløg, og snit dem fint.
Hak valnødderne groft.
Skær melonen i terninger, eller lav kugler med et
parisiennejern.
Pisk dressingen sammen, og vend den i risene.
Sammen med blegselleri, løg og nødder.
Vend melonstykkerne i salaten, og drys med persille.
Server som tilbehør til sommermaden.
Salaten kan gøres klar med alt undtagen melon og opbevares i
køleskab.
Vend så melonen i umiddelbart før servering, og drys med
persille.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin