Her er en lidt anden variant af den velkendte fra pølsemanden på gaden. Og den smager meget bedre, takket være den barbecuesauce, der er brugt til kyllingen og frankfurterne. Børn elsker dem.
4 Portioner
3 kyllingebryster
4 store frankfurtere
75 g smør
1 spsk olie
3 løg, tyndt skivet
1 tsk strøsukker
120 ml stærk tomatketchup
1 spsk almindelig sennep
1 spsk tomatpure
1 spsk Worcestershire sauce
¼ tsk grill krydderi
4 hot dog brød
4 x 30 bambuspinde lagt i blød i koldt vand i 30 minutter
Opvarm 25 g af smørret sammen med olien i en mellemstor gryde.
Tilsæt løg og lad dem stege ved lav varme i 15 minutter, og rør rundt indtil de er karamelliserede. Stil til side og hold dem varme.
Skær hvert kyllingebryst på langs i 4 strimler og del hver frankfurter i 4 dele.
Rul hvert kyllingestykke sammen i en lille spiral.
Tråd 3 stykker kylling og 4 stykker frankfurter skiftevis på hver pind.
Smelt resten af smørret i en lille gryde.
Rør ketchup, senep, pure, Worchestershiresauce og grill krydderi i.
Kebabberne pensles godt med saucen og grillsteges ved medium varme kul i cirka 20 minutter.
Vendes ofte og pensles med endnu mere sauce, så de ender med at være fedtede og skinnende.
Servering:
Halver hot dog-brødene og kom lidt ristede løg i hver.
Læg en kebab oven på løgene og luk den fast sammen og træk pinden ud.