Logo

Santa Barbara Muslinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Dette er mit forsøg på at efterligne en fortrinelig forret, fra en italiensk restaurant, i Santa Barbara, USA.
Den smager bedst spist med fingrene, hvor muslingeskallerne bruges som ske til saucen. Denne fremgangsmåde kan, med lidt god vilje, give måltidet en erotisk dimension.

Friske blåmuslinger
Løg
Flåede tomater
Tomatpúre
Rødvin
Hvidløg
Stødt paprika
Chili
Salt og peber
Frisk persille

Blåmuslingerne skylles grundigt under koldt vand. De åbne skaller, som ikke lukker sig efter et par slag på skallen, frasorteres. Løget hakkes meget fint og svitses hurtigt i lidt fedtstof (helst olivenolie) i en rummelig gryde. Rødvinen tilsættes og koges ind til det halve sammen med godt med presset hvidløg, chili og peber. Flåede tomater, tomatpúre, paprika, salt og mere peber samt en ⅓ af persillen tilføjes og koges et stykke tid (erfaring siger: jo længere, jo bedre). Når saucen har nået den ønskede smag (den må godt være rimelig stærk) tilsættes blåmuslingerne, som koges under låg nogle minutter, til de har åbnet sig (muslinger som ikke har åbnet sig under kogningen skal IKKE spises). Resten af persillen strøs udover, og retten serveres straks direkte i gryden med sprød bagte flútes.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.080 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her