Denne velsmagende og velnærende suppe kan umuligt sprænge nogen former for budgetter – selvom der både kan laves en flerdags hverdagsudgave og en herlig søndagsmiddag på den.
3 spiseæbler (tag de ældste fra frugtfadet) i små tern
2 store groftrevne løg
ca 35 g smør
½ - ¾ spsk karry
3 – 4 spsk hvedemel
2 l grønsags-eller hønsebouillon
1 dl fløde
Svits æbler, løg og karry i smørret og rør til sidst melet i. Kom bouillonen i lidt ad gangen, rød godt rundt undervejs og sørg for at suppen koger op hver gang der er kommet ny væske i.
Kog til allersidst suppen godt igennem i 12 minutter. Kom derefter fløden i.
Lidt tips til ”forædling”
Har du lidt fiske-eller kyllingerester – så skær dem i tern og kom dem i til sidst.
Eller måske lidt rejer.
Du kan også pynte suppen med lidt persille eller purløg.
Alt efter suppens indhold kan du servere lidt hvidt eller groft brød til.