Logo

Mixed grill

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mixed grill

 

Hvis du er mange samlet om grillen, er det en god ide at lave mixed grill. På den måde kan du servere flere forskellige slags kød og du kan lave det til efterhånden som gæsterne spiser.

Til 6-8 personer Tilberedningstid: ca. 1 time

 

#

500 g hakket oksekød

6-8 kyllingelår

6-8 tykke skiver svinemørbrad

3-4 farmerbøffer

3-4 store skiver kalvelever

6-8 lammekoteletter

6-8 skiver bacon

6-8 små løg

12-16 cherrytomater eller 6-8 alm. tomater

2 grønne peberfrugter

salt og peber fra kværn

barbecue krydderi eller herbes de Provence

olie til pensling

*

1. Form det hakkede kød til hakkebøffer eller ruller, der krydres med peber og barbecue-krydderi.

Læg det på et fad og stil det koldt.

 

2. Gør resten af kødet klar.

Farmerbøfferne skal skæres en gang over.

Kalveleveren deles også en gang.

Det skal alt sammen krydres.

 

3. Baconskiverne skal skæres i terninger, der sættes på mindre spid sammen med cherrytomater, pillede løg og stykker af renset peberfrugt.

Eller de hele skiver bacon kan foldes i flere lag og stikkes på spid.

Bruger du almindelige tomater, skal de blot flækkes og krydres.

 

4. Alle grill-emnerne pensles med olie på begge sider. du begynder med de stykker, der har længst stegetid, nemlig kyllingelårene.

De skal have ca. 20 min. (10 min. på hver side).

Hakkebøfferne kan lægges i kanten af grill-risten og skal så have 6-8 min. på hver side.

 

5. Grønsagerne skal kun have få minutter, men det er klogt at dele dem i to portioner.

Steg først den ene portion, så de er færdige samtidig med den første portion kød.

Kødet drysses først med salt efter grillningen.

Senere griller du resten.

 

6. Sørg for en stor skål grøn salat eller et salatbord samt rigeligt brød og smør.

(Andre forslag til grønsager findes her).

 

NB! Hvis du gerne vil servere bagte kartofler til, er det mest praktisk at bage dem på forhånd, enten på grillen eller i ovnen. De fleste af os har ikke så stor en grill, at den kan tage både mixed grill og bagekartofler på en gang. Pak ikke kartoflerne ind i alufolie, men bag dem og hold dem varme, pakket ind i flere lag aviser.

 

Tips: Til mange gæster kan det være praktisk at lave flere salatskåle. Gæsterne kan nemmere betjene sig selv og det giver også flere muligheder for variation. Her er nogle forslag:

 

Inkasalat: Sprød salat, avocadoterninger, tunfisk (i olie fra ds.) og skiver af kolde, kogte kartofler. Vendes i olieeddike marinade, der smages til med 1 tsk honning og hvidløgssalt.

 

Pæresalat med Danablu: Sprød salat, uskrællede pærer i tynde både og creme fraTche med moset eller hakket Danablu eller anden blåskimmelost.

 

Der skal naturligvis også være en almindelig blandet salat.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.717 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her