Logo

Nye gulerødder med dild

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nye gulerødder med dild

 

Nye gulerødder og frisk dild er et godt makkerpar - her er gulerødderne nærmest syltede, da de er kogt med eddike og sukker. Server dem fx som tilbehør til grillstegt kylling.

Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 15 min. Ikke fryse-egnet (Til 2 personer. Er du alene så halver portionen.)

 

#

1 bdt nye gulerødder

1 dl vand

1 dl eddike

50-75 g sukker

3 hele sort peber

½ tsk salt

evt. krondild

1 lille bdt dild (fintsnittet)

*

 

Rens gulerødderne og skær dem i mindre stykker.

Kog dem møre i en gryde med vand, eddike, sukker, hel peber og salt - ca. 15 min.

Har du krondild, så kast en skærm med i kogelagen til gulerødderne.

Tilsæt dild og server varmt eller afkølet.

 

Tips: Dild er en etårig skærmplante, hvor både blade, stilke og skærme bruges. Bladdild kan fås året rundt, mens krondild (dildens store blomsterskærme) kun findes i august, men kan fryses.

Brug evt lidt løvstikke i stedet for dild.

 

Bladdild bruges til graved fisk, kolde sauce og dressinger, da den mister meget smag ved opvarmning. Dildstilkene kan bruges til kogning af skaldyr, fisk, kartofler og grønsager. Krondild anvendes mest til syltning, men er også god i fiske-, kød og grønsagsretter, hvor man gerne vil have dilden med i den varme tilberedning.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 3.815 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her