I køkkenet forberedes
Dej:
300 g hvedemel
200 g smør
100 g sukker
1 æg
Fyld:
5 store madæbler - ca. 800 g
125 g sukker
2 ½ spsk hvedemel
1 tsk stødt kanel
¼ tsk stødt muskatnød
Saft af ½ citron
40 g smør i tern
1 tsk rørsukker til pynt
Lidt vand til pensling
Ælt ingredienserne til dejen sammen.
Dejen deles i 2 lige store dele, som trykkes flade med hånden og stilles på køl i 1 time med madfilm imellem lagene.
Imens skrælles og deles æblerne i to halve som udkernes.
Herefter skæres de i tynde skiver, 2 - 3 mm, og vendes med citronsaften.
I en anden skål blander du resten af ingredienserne, inden det vendes sammen med æblerne.
På et melet bord ruller du den ene dej plade ud, så den er en smule større end din smurte tærteform.
Læg den i formen og fordel fyldet jævnt i bunden, smørklatterne fordeles jævnt oven på fyldet.
Herefter ruller du den anden dejplade ud og lægger den på toppen.
Når du har rullet 'låget' henover fyldet, lukker du forsigtigt kanterne med fingrene.
Skær 4 brede snit i låget så dampen kan komme ud.
Pensl tærten med vand og drys med rørsukker på toppen.
Ved grillen:
Tærten grilles over indirekte varme i 45 - 50 min, eller afhængig af størrelsen på tærteformen, indtil den er gylden og fyldet bobler let op af hullerne.
Serveres lun evt. med en vaniljecreme, is eller cremefraiche.
Tips: Da tærteforme som regel er runde er det smart, at man fordeler briketterne i en ring rundt kanten af grillen. På den måde får tærten en jævn varme. Luk evt. topspjæld ¾ i det sidste kvarter af bagetiden.