100 g Apetina 3% i tern med persille/hvidløg
1 dl letmælksyoghurt naturel
1 lille knust hvidløg
3 spsk finthakkede friske rosmarinblade
4 kyllingefileter (ca. 525 g)
1 kg nye kartofler
1 spsk olivenolie
2 spsk friske rosmarinblade
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
4 røde peberfrugter i store tern (ca. 500 g)
Smuldr osten groft og rør halvdelen sammen med yoghurt, hvidløg, rosmarin, salt og peber.
Rens kyllingefileterne for evt. sener og hinder.
Skær kyllingekødet i tern eller strimler, vend dem i yoghurten og lad dem marinere i køleskabet i mindst 20 min.
Skrub eller skrab kartoflerne og vend dem sammen med olivenolie, rosmarin, salt og peber.
Læg dem i en bradepande med bagepapir og bag dem midt i ovnen ca. 25 min. ved 225°C.
Sæt peberfrugtternene på spid sammen med kyllingekødet.
Steg spiddene på en varm grill eller under grillen i ovnen 4-5 min. på hver side. Anret på tallerkener med kartofler og drys med resten af den smuldrede ost.
Tips: Træspid skal udblødes i koldt vand 1 times tid inden brug – så brænder de ikke. Fryseegnet: Ikke afprøvet