Logo

Provence spid

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Provence spid

 

Mørbrad, røget bacon, løg, tomat med herbes de Provence - det giver en skøn smag og duft af Sydfrankrig - hjemme hos dig

Til 4-5 personer Marineringstid: 1-2 timer Tilberedningstid: ca. 20 min.

#

1 stor mørbrad

200 g røget bacon, ikke for tyndt skåret

2-3 løg

4-5 tomater

1 dl olie

2 spsk rødvinseddike

2 fed hvidløg

1 tsk herbes de Provence

peber fra kværn, salt

 

1. Puds kødet af og dup det tørt med køkkenrulle.

Skær baconskiverne i store 2-3 cm firkanter. Skær kødet i store firkanter.

 

2. Pil løgene og skær dem i kvarte.

Skær tomaterne midt over.

Læg det sammen med kødet i en stor skål.

 

3. Pisk marinaden sammen af olie, eddike, pressede hvidløgsfed og herbes de Provence samt rigeligt peber.

Lad det trække koldt i mindst 1 time.

Vend det forsigtigt et par gange.

 

4. Stik ingredienserne skiftevis på lange spid, 4-5 stykker, alt efter hvor meget kød, der er.

 

5. Grill spiddene over den varme rist, 8-10 min., til kødet er gennemstegt, men ikke tørt.

Der pensles evt. med marinade under stegningen. Derefter drysses med salt.

 

6. Server friskbagt brød, Ris pilaff eller en eller anden form for pasta til samt en skål salat.

Og selvfølgelig en kold rosévin Cotes de Provence til

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 1.952 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her