Logo

Chokoladekage med rabarbermousse

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Chokoladekage med rabarbermousse

 

Rabarberluksus til dessert eller kage, når det skal være noget helt særligt

 

# Chokoladekage

150 g smør

3 dl sukker

1 dl kakao

2 tsk vaniljesukker

2 æg (mellemstore)

2 dl hvedemel

 

Rabarbermousse:

5 blade husblas

250 g rabarberkompot

4 dl piskefløde

 

Pynt:

1 spsk rabarberstilke

2 tsk sukker

lidt frisk mynte

*

Sådan gør du

1. Sæt ovnen på 175 °C.

2. Smelt smørret i en gryde.

Rør vaniljesukker og kakao ud heri og kom blandingen i en skål.

Rør et æg ad gangen i dejen, og afslut med melet. Der skal ikke bagepulver i denne dej.

3. Smør en springform på 24 centimeter, og drys den med mel, rasp eller sukker.

Kom dejen heri, smør den ud, og bag kagen midt i ovnen i 20 minutter.

Tag kagen ud og afkøl den helt på rist. Lad kagen blive i springformen.

4. Læg husblas i en skål med vand i cirka 8 min.

5. Kom 100 gram kompot i en gryde, og opvarm den.

Tag husblas op med hånden, og kom det i gryden.

Rør den sammen, og tag den straks fra varmen. Afkøl den.

6. Pisk fløden til skum, og vend det med rabarberblandingen.

7. Fordel moussen på den kolde bund.

Dæk den med film, og lad den stivne i mindst 3 timer eller natten over.

Pynt med rabarber vendt i sukker og mynte.

 

Rabarberopskrifter: Har du rabarber i haven, har du også verdens nemmeste dessert lige ved hånden. Pluk et par stængler, og husk at få det nederste af stilken med. Det er den, der har den bedste smag.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.257 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her