Kalkunroulader med urte-ris-fyld serveret med en fyldig og
saftig tomatsauce. Dette er en kombination, som får gæsterne til at juble. Festligt.
• Kalkunen har mørt kød, som indeholder mindre end 8% fedt.
Smagen minder om kylling, men konsistensen er lidt mere kompakt.
Forberedelse 55 min. Tilberedning 15 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kalkunroulader med ost:
4 kalkunschnitzler a 150-200 g
50 g langkornede ris
3 kviste persille
3 kviste basilikum
6 blade ruccola salat
1 spsk smør eller margarine
salt og peber
1 løg
1 fed hvidløg
2 spsk olie
1 stor dåse hele tomater
2 tsk provencalske krydderurter
250 g mozzarellaost
* Fremgangsmåde:
1 Kog risene efter pakkens anvisninger til de er næsten
færdige.
Skyl urterne og ruccola salaten. Hak bladene fint.
2 Smelt fedtstoffet i en gryde og tilsæt urter og ruccola salat.
Lad urterne stege lidt.
Rør derefter blandingen i risene. Bland godt.
Krydr med salt og peber.
3 Pil og hak løg og hvidløg.
Op varm 1 spsk olie på en pande og steg løgene til de er
møre.
Tilsæt tomaterne, knus dem og bland godt med løgene.
Krydr med provencalske urter, salt og peber.
Lad det simre ved svag varme i ca. 15 min.
4 Sæt ovnen på 250 °C.
Skyl og tør schnitzlerne.
Drys schnitzlerne på begge sider med salt og peber og læg
dem på bordet.
Fordel ris-blandingen ovenpå schnitzlerne, rul dem sammen og
fæstn dem.
(se Tips & råd).
5 Opvarm resten af olien på en pande.
Brun rouladerne på alle sider.
Skær osten i skiver.
Hæld tomatsaucen i et ovnfast fad og læg rouladerne i fadet.
Dæk med osten og steg i ovnen i ca. 15 min.
Tips & råd
Luk rouladerne godt før tilberedningen, ellers kan de let
åbne sig.
Anvend en kødnål, bomuldssnor eller tandstikker til at
fæstne med.
Vegetarisk: anvend aubergine i stedet for kalkunkød. Skær 1
cm tykke skiver på langs.
Steg skiverne i fedtstof nogle minutter. Fortsæt efter
opskriften.
PR. PORTION: Energi: Kcal 481 = kJ 2020
Kulhydrat 10 g Protein 54 g Fedt 25 g (46%) Fibre 1 g