Logo

Mikmuskage - Mikkelmuskage

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Mikmuskage - Mikkelmuskage

Billede venligst indsendt af Lone Fasmer


# Ingredienser

500 g hvedemel
2 ½ dl mælk
50 g gær
75 g margarine
3 tsk sukker
½ tsk kardemomme
1 knsp. salt
2 æg
2 dl rosiner
Pynt: Glasur af æg, sukker og kanel
Rosiner

* Tilberedning 
Mælken lunes og gæren udrøres heri.
Dejen røres sam­men af ingredienserne og stilles til hævning 1 time et lunt sted.
Den rulles herefter ud til en rund kage på ca 30 cm i diameter og 2 cm høj.
Bages ved 200 °C i 30 min.
Mikmuskagen afkøles og pyntes med en sukker/kanel­glasur samt rosiner.
 
Der var altid arbejde at gøre i køkkenet. Dag ud og dag ind. På nogle tider var der dog særligt travlt. Det var, når der skulle holdes gilder. Udover de store højtider til jul og påske eller når der var bryllup eller barnedåb, så var der især en fest man så frem til - høstgildet. Til Mikkels­dag skulle alle nemlig have en Mikmuskage. Alle tjenestefolkene, daglejerne, ja alle der havde hjulpet med høst­arbejdet fik en Mikmuskage. Selv børnene fik en i mindre format.



  

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 4.460 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her