og bær (6-10 personer)
Mandelbisquit:
350 gram kransekagemasse xx
4 hele æg
50 gram hvedemel og Maizena
40 gram smeltet smør
Marengs:
1 ½ dl æggehvider
25 gram melis
Cointreaucreme:
100 gram konditorcreme (fx. kagecreme)
skallen af en citron
2 blade opblødt husblas
½ dl Cointreau
2 dl letpisket flødeskum
1. Kransekagemasse, æg, hvedemel og smør røres let, til det bliver til en homogen masse, herefter vendes det i marengs bestående af hvider og melis.
2. Fordel massen på en smurt bageplade evt. med bagepapir (30x56). Bages i en forvarmet ovn ved 220ºC.
3. Afkøl og udstik i 3 ringe a ca. 18 cm og læg sammen med Cointreaucreme.
4. Efter et par timer dækkes kagen med marengs:
2 æggehvider, 65 gram melis, lidt salt
og flamberes hurtigt med en gasflamme, indtil kagen er smukt gylden og tørret.
Ribsmousseline:
½ kg friske ribs
150 gram melis
saften af ½ citron
1 spsk glucose
Ingredienserne blendes, passeres og fryses i en sorbetiere før brug. Anrettes evt. med rysteribs.