Souffle glace aux marrons, sauce orange au gingembre - 6-8 personer
4 æg
100 gr sukker
½ l piskefløde
5 cl kastaniepure med vaniljesmag (hjemmelavet eller fra dåse)
2 cl mørk rom
Sauce:
6 pressede appelsiner
2 spsk akaciehonning
3 stk syltet ingefær
1 citron
250 gr brombær
Æg og sukker piskes let og luftig over vandbad. Derefter piskes det koldt.
4 ½ dl fløde piskes stiv. Resten af fløden og rommen udføres med kastaniepureen og vendes i den stiftpiskede fløde. Æggemassen vendes med flødeskum/kastaniepureen, tilsmagt med rom. Fyld:es i form og fryses i 3-4 timer.
Sauce:
Til saucen koges appelsinsaften med honning og skummes af for urenheder. Smages til med syltet ingefær skåret i fine strimler og lidt citronsaft.
Anretning:
Sauce kommes på tallerkenen og der lægges 2 skiver souffle ovenpå. Pynt med brombær.
TIPS: Hæld halvdelen af massen i en sandkage form. Tilsæt ren kastaniepure i midten, der er smagt til med rom. Hæld resten af massen over. Herved opnås en 'Marmorkageeffekt'.