Trykkoger: 40-50 min. - alm. gryde: 2-3 timer.
2 kg oksebov, tværreb eller bryst
3 l vand
1 ½ spsk salt
3 gulerødder
2 porrer
1 persillerod
Suppevisk af: 3 selleritoppe, 1 bdt persille, 1-2 porretoppe.
Ved serveringen: Evt. kød og melboller.
Kom kødet i trykgryden med vand og salt.
Trykkog ca. 40-50 min. afhængig af tykkelse, kvalitet og modningsgrad.
Rens grønsagerne imens.
Afkøl hurtigt trykgryden.
Tilsæt grønsager og suppevisk.
Bring gryden på tryk igen og hold det 8 minutter.
Tag trykket af gryden - hurtigt eller langsomt.
Si suppen, skum den evt. for fedt.
Skær gulerødder og persillerod i terninger, porrerne i skiver og kom dem på suppen.
Kom evt. også kød- og melboller på suppen.
Server kødet med karrysauce, aspargessauce, champignonsauce eller dildsauce lavet af noget af suppen.