Fra Indonesien - (4 personer)
# Ingredienser
½ kg oksekød
1 finthnkket løg
3 knuste hvidløgsfed
½-1 tsk samba!, terasi eller ulek
1 tsk reven galangarod (laos) eller ingefærrod
½ dl tamarindvand (1)
1 tsk sukker
½ tsk meget fintstrimlet citrongræs (begynd ved roden) (sereh)
2 stk meget fintstrimlede citronblade (daun jerek purut)
2 laurbærblade (daun salam)
2 spsk kokosmælk (fra dåse eller dybfrossen)
4 spsk madolie
salt
* Tilberedning
(1) Tamarindvand: 25 g tamarindmasse opløses i ½ dl varmt vand, står i 15 min og mases så gennem si.
Kødet skæres i 2x2x2 cm terninger.
Olien opvarmes i wok eller jerngryde.
Løg og hvidløg fræses.
Samba!, kød og tamarindvand tilsættes.
Steger til kødet er mørt.
Sukker, citrongræs, laurbærblade, citronblade og kokosmælk tilsættes og der koges til saucen er tyk.
Drikke til sydøstasiatisk mad; Vin passer desværre dårligt til orientalsk mad. En Gewurztraminer eller Pinot Gris fra Alsace går an til curryretter og en halvsødlig Vouvray til visse thairetter med lemon og citrongræs. Bedst er kold øl eller the, særligt grøn the. Begge dulmer den ofte "hotte" smag. Agurk har samme virkning og findes derfor ofte med på bordet som en sideret.