800 g røget laks, 8 skiver
150 g rejer
1 ½ dl cremefraiche 18%
1 tsk revet peberrod
3 bl. husblas
½ citron, saften heraf
salt
peber
Tilbehør:
1 pt.brøndkarse
4 cherrytomater
½ citron
4 friske grønne asparges
4 krebs
Timbale:
4 små folieforme eller kopper á 1,2 dl, "fores" med lakseskiverne. Husblasen udblødes i vand. Rejerne hakkes groft og knuges fri for vand og blandes i crème frâichen. Smages til med peberrod og citron. Husblasen smeltes i lunt vandbad, og vendes i blandingen. Rejemoussen fordeles i de fire forme.
Stilles køligt - eventuelt til næste dag.
Tilbehør:
Asparges skylles og dampes i letsaltet vand. Sherrytomaterne halveres. Den halve citron deles i fire både.
Anretning:
Laksetimbalerne vendes ud og anrettes på tallerkener. Pyntes med brøndkarse, asparges, citron, sherrytomat og krebs.
Lun flûte og smør serveres til.