½ kg hakket hjortekød
½ tsk groft stødte enebær
smør til stegning
salt
peber
Mos:
1 kg store kartofler
1-2 fed hvidløg
evt. lidt selleri eller selleritop
1 spsk smør
1 spsk olivenolie
1 ½-2 dl letmælk
hakket persille
Stegte hvidløg:
3-4 store fed pr. person
olivenolie til stegning
groft salt
Ælt kødet med enebær, del og form det til større eller mindre bøffer og steg dem i smør 3-4 minutter på hver side, efter tykkelse.
Drys kødet med lidt salt og peber.
Skræl og skær kartoflerne i mindre stykker, kom dem i en gryde med hvidløg samt evt. selleri og kog dem helt møre.
Hæld vandet fra, hæld kartoflerne tilbage i gryden og mos dem groft med en gaffel.
Tilsæt smør, olivenolie samt mælk, pisk og varm mosen igennem og smag den godt til med salt og peber.
Steg hvidløgsfedene i en gryde i olie under omrøring, til der er møre, tag dem op, læg dem på fedtsugende papir og drys groft salt på.
Servering:
Anret bøfferne på varme tallerkner med grønsagsmos samt stegte hvidløg og et rundhåndet drys persille.