Denne kombination af svinekotelet og æble er en traditionel
favorit, for de to ting passer så fint sammen. Prøv og smag.
• Æble beskytter mod bakterier og virus.
• Æbler indeholder pektin, fibre, som fremmer fordøjelsen.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kotelet med æbleringe
4 svinekoteletter
salt og peber
1 tsk friskkværnet peber
2 store syrlige æbler
1 spsk margarine
1 tsk karry
saften af en citron
1 dl hønsebouillon
* Fremgangsmåde:
1 Skær fedtet af koteletterne og fæstn dem med tandstikkere,
se Tips & råd.
Krydr koteletterne med salt og peber.
2 Skyl æblerne og bor kernehusene ud.
Skær dem i ca. 2 cm tykke skiver. De skal ikke skrælles.
3 Tænd for grillen og lad kullene blive hvide, eller tænd
for ovnens grill.
Grill kødet til det er gennemstegt 10 cm fra varmen i 4-5
min. på hver side.
4 Smelt fedtstoffet på en pande og tilsæt karry, citronsaft
og bouillon.
Bring det i kog og læg æbleskiverne i.
Lad koge 3-5 min. til væsken er kogt ind og æblerne er
gyldne på begge sider.
5 Anret svinekoteletter og æbler på et fad og server dem
varme med dampede grønsager.
Tips & råd
Når man skærer fedtet bort kan det ske at koteletten får
løse dele.
Sæt dem fast med en tandstikker, så de ikke falder ned i
gløderne, når koteletterne grilles.
Udkern æbleskiverne med en lille kniv hvis du ikke har en
æbleudkerner.
Udkern skiverne eller hele æblet.
VARIATION
Kødet kan marineres inden tilberedning. Bland lige dele
æblejuice, olie og friskpresset citronsaft. Mariner i 1 time inden stegningen.
PR. PORTION: Energi: Kcal 218 = kJ 915
Kulhydrat 8 g Protein 33 g Fedt 6 g (25%) Fibre 1 g