- pocherede pærer og karamelliseret ristet brød
Pæreparfait:
1 dåse pærer, ca. 400 g
siruppen fra dåsen
Sabayonne af:
4 æggeblommer
50 g sukker
3 spsk pæresirup
3 spsk Poire Williams
2 dl blød flødeskum
Tag pærerne op fra dåsen og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Kom dem i foodprocessoren og blend dem til puré.
Lav sabayonne ved at komme æggeblommerne, sukkeret, pæresiruppen og Poire Williams i en skål. Stil skålen i vandbad og pisk, til sabayonnen bliver lys og luftig, dog uden at skumme. Tag skålen af vandbadet og pisk videre, til den er helt kold. Herefter hældes pærepureen i den kolde sabayonne. Så hældes flødeskummet i. Hæld parfaiten i en stor skål eller små portionsskåle. Stilles i fryseren i to-tre timer.
Kirsebær i kirsch:
1 dl kirsch
100 g sukker
1,5 dl vand
resten af pæresiruppen
450 g udstenede kirsebær
Varm kirschen i en gryde og flambér i 15-20 sekunder. Læg grydelåget på for at slukke flammerne. Tilsæt sukkeret, vandet og resten af pæresiruppen. Kog blandingen op. Hæld den varme sirup over de udstenede kirsebær,og lad det hele køle af. Jo længere kirsebærrene får lov at trække i lagen, jo bedre smager de.
Pocherede pærer:
Comice-pærer eller en anden sort
citronsaft
vand
Sukkerlage af 225 g sukker og 3 dl vand
Skræl pærerne, skær stilken over og skær pærerne over på langs.
Fjern kernehuset og det indvendige af stilken med en lille skarp kniv. Læg de halve pærer i en blanding af citronsaft og vand, så de ikke misfarves. Læg pærerne i en gryde med den afkølede lage. Dæk overfladen med bagepapir og kog i et par minutter. Derefter afkøles pærerne. De halve pærer kan herefter dyppes i flormelis og glaseres med en blæselampe.
Karamelliseret ristet brød:
ristet brød
sukker
Skær skorpen af det ristede brød og skær brødskiven igennem på langs. Gnid brødet mod køkkenbordet for at fjerne krummerne. Skær brødet i trekanter og drys med sukker. Grill dem i ovnen til sukkeret er karamelliseret og gyldent.