Butternutsquash
kaldes også for moskusgræskar. Den har form som en pære, og har en nøddeagtig
smag. Brug den også til sammenkogte retter, stegt på panden eller til mos og
suppe.
4
personer. Arbejdstid: 15 min. Bagetid: ca 15 min.
#
½
butternutsquash
2
spsk olie (evt græskarolie)
1
tsk fint salt
Dip:
2
dl cremefraiche
1
fed hvidløg
salt
og peber
*
Skær
stilken væk, og flæk græskarret på midten.
Skær
det i meget tynde skiver (stadig med skræl), så du får halvmåneformede chips.
Kom
skiverne i en frysepose med olie og salt.
Ryst
posen, til olien er fordelt på alle græskarstykkerne.
Bred
græskarskiverne ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen ved 200 °C
i ca 15 minutter.
Træk
bagepapiret af bagepladen, og lad chipsene køle af på papiret.
Rør
cremefraiche med presset hvidløg, og smag til med salt og peber.
Server
chipsene med dippen.
TIPS:
Chipsene bliver helt sprøde, når de er kølet af. Hvis de bliver ved med at være
bløde, skal du bage dem lidt mere.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin