500 g klipfisk
¾ kg kartofler
8 spsk olivenolie
2 løg
2 fed hvidløg
2 spsk frisk, bredbladet persille, hakket
salt og peber
sorte oliven til pynt
Udvand klipfisken godt, hæld vandet fra og kom den i en gryde.
Dæk den med vand, og lad den koge i ca. 15 min.
Pluk fisken i mindre stykker, fjern ben og skind.
Skræl kartoflerne og kog dem i ca. 20 min i kogende, saltet vand.
Hæld vandet fra, og skær dem i skiver.
Varm 2 spsk olie op på paellapanden.
Pil løgene, og skær dem i ringe.
Pil, og hak hvidløgene.
Steg løg og hvidløg i olie i ca. 6 min, til de er klare.
Tag dem så fra panden.
Varm 3 spsk olie op på panden og brun kartoffelskiverne godt overalt og tag dem så op.
Forvarm ovnen til 200°C (varmluft 180°C).
Smør panden med 1 spsk olie.
Fyld skiftevis kartofler, klipfisk og løg i og afslut med salt og peber.
Dryp resten af olien over gratinen og bag den i ovnen i ca. 25 min.
Server pyntet med oliven.