Trykkoger: 20-50 min. - alm.gryde: ca. 1 ½ time.
# Ingredienser
1 høne eller 2 poularder
150 g bacon i strimler eller tern
25 g smør/margarine
2 dl bouillon
1 enebær
evt. 250 g champignon, i skiver
2 dl cremefraiche/piskefløde
1 spsk hvedemel
salt, peber
evt. kulør
* Tilberedning
Skær høne eller poulard i 6-8 stykker, vend dem i hvedemel.
Rist baconstrimlerne gyldne i gryden, tag dem op.
Kom smør eller margarine i og brun kødstykkerne på alle sider.
Hæld bouillon ved, tilsæt enebær.
Trykkog 20-50 minutter for en høne afhængig af størrelse og alder.
Trykkog 15 minutter for poulard - afkøl hurtigt eller langsomt.
Kom bacon og champignon i gryden.
Trykkog yderligere 2 minutter - afkøl hurtigt.
Tag hønen op og anret den på et varmt fad.
Jævn saucen med hvedemel udrørt i cremefraiche eller piskefløde.
Smag saucen til med salt og peber og evt. knust enebær.
Tilsæt evt. en anelse kulør.
Hæld saucen over kødstykkerne og server kartofler og ribsgelé til.