4 poussiner
100 g smeltet smør
½ appelsin
1 pakke bacon i skiver
4 skiverhvidt brød
½ selleri
600 g kartofler
1 dl sherry
2 dl bouillon
1 bundt persille
Klip poussinerne op langs brystbenet og bank dem lidt flade.
Smør dem grundigt med smeltet smør og dryp dem med appelsinsaft.
Krydr dem salt og peber. Lad dem trække i 30 min.
Grill poussinerne med kødsiden opad ca. 15 cm fra grillen i ca. 20-25 min.
Vend dem undervejs og pensl med smør.
Poussinerne er møre, når låret let kan løsnes.
Skær baconen i mindre terninger, rist dem sprøde og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Bacon-croutoner:
Skær brødet i små terninger og rist dem sprøde i baconfed tet, læg også dem til afdrypning.
Skær selleri og kartoflerne i små terninger og råsteg dem.
Fordel baconterningerne over poussinerne og drys med croutoner.
Kog bradepanden af med sherry og bouillon.
Smag saucen til og jævn den evt. Server med persille drysset på kartofler og selleri.