2 tsk frugteddike
peber og havsalt
2 spsk koldpresset solsikkeolie
150 g spirer
250 g hvide asparges
¼ l grønsagsbouillon
100 g østershatte
1 spsk smør
100 g mælkebøtteblade
200 g tomater
Hæld en anelse havsalt i en skål og opløs det med frugteddiken.
Krydr med peber og tilsæt solsikkeolien.
Spirene gives et kort opkog og lægges i isvand.
Afdryppes og blandes med salatsaucen.
Skræl asparges og kog dem møre og sprøde i grønsagsbouillonen.
Rens svampene og skær dem i mundrette stykker.
Smelt smør og steg svampene 5 min.
Krydr dem med havsalt og friskkværnet peber.
Skyl mælkebøttebladene og riv dem i mindre stykker.
Skyl tomaterne, fjern stilken og skær tomaterne i ottendedele. Mælkebøttebladene vendes i saucen og anrettes på tallerken sammen med svampe, asparges og tomater.
De marinerede spirer drysses over og der dryppes til sidst med salatsaucen.