Vellutata di fagioli e gamberetti e cozze
1 løg
1 fed hvidløg
1 gulerod
lidt grønt fra bladselleri
1 lille zucchini
1 flået tomat
2 spsk olivenolie
2 dåser hvide cannelinibønner
1 dåse kikærter
salt og sort peber
2 fed hvidløg
50 g magert bacon (kan udelades)
1 spsk olivenolie
200 g frosne grønlandske rejer (optøede)
100 g muslinger (frosne eller på dåse)
1 spsk hakket persille
Dette er en meget raffineret forret, vi foreslår den med frosne produkter og konserves, og resultatet er fint.
Naturligvis kan den også laves af friske produkter, det forlænger bare forberedelsen en del.
Pil og hak løg og hvidløg. Skræl guleroden og hak den med zucchinien og bladselleri.
Svits disse urter i olivenolie i 2-3 minutter under omrøring, tilsæt 3 dl vand, skru ned for varmen og kog urterne møre i ca. 10 minutter.
Åbn dåserne med bønner, hæld vandet fra dem i en si og skyl dem og hæld dem i suppen sammen med tomaten, der er med til at give suppen en pænere farve. Tilsæt 2 dl vand, bring suppen i kog og lad den stå over svag varme i 10 minutter. Blend suppen med en stavblender eller i en blender, til den er cremet.
Skyl kikærterne på samme måde som bønnerne og kom dem i suppen. Giv dem et opkog under omrøring. Hold suppen varm, eventuelt i vandbad, da bønnerne let koger på.
Pil og knus hvidløgene, skær baconen i tynde strimler, svits hvidløg og bacon i olivenolie over kraftig varme i 2 minutter på en pande. Dræn vandet fra rejer og muslinger og kom dem i panden med bacon og hvidløg ved kraftig varme i 2 minutter.
Sluk varmen under panden.
Server suppen varm med rejer og muslinger til pynt på toppen og et drys hakket persille.
Server eventuelt bruschetta, se opskrift, gnedet med hvidløg til.