Desserten er en frisk fromage med lime og tykmælk
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Hviletid: ca. 2 timer
#
4 blade husblas
1-2 økologiske
limefrugter
3 æg
200 g flormelis
2½ dl tykmælk eller
ymer
½ liter piskefløde
Pynt:
1½ dl piskefløde
50 g mørk chokolade
*
Læg husblasbladene i
blød i koldt vand i 5 min.
Riv limeskallen
fint, og pres saften.
Knug vandet af
husblassen og smelt den i en skål over vandbad sammen med ½ dl limesaft.
Lad blandingen køle
lidt af.
Del æggene i blommer
og hvider.
Pisk æggeblommer og
flormelis til en tyk creme, og rør husblasblandingen i massen i en tynd stråle.
Tilsæt fintrevet limeskal og tykmælk.
Pisk hviderne stive,
og pisk fløden til blødt skum.
Vend stiftpiskede
æggehvider og flødeskum i limecremen med en dejskraber.
Hæld fromagen i en
skål, og sæt den i køleskabet i ca. 2 timer, til den er stivnet.
Pynt med flødeskum
og hakket chokolade.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin