2 dl surdej
700 g knækkede rugkerner
1 liter vand
400 g hvedemel
2 spsk salt
150 g hørfrø
150 g solsikkekerner
1 maltøl
2 spsk sukker
400 g groft rugmel
1. dag:
Surdej, rugkerner, vand, hvedemel, salt, hørfrø og solsikkekerner blandes sammen. Konsistensen skal være ret flydende. Står 24 timer ved stuetemperatur.
2. dag:
1 portion surdej (ca. 2 dl ) tages fra.
Maltøl, sukker og groft rugmel blandes i massen. Konsistensen skal være sej og tyk som risengrød.
Hele massen hældes i 2 store smurte forme og hæver ved stuetemperatur i 6 timer. Dæk de fyldte forme med et fugtigt viskestykke for at forhindre udtørring. Rugbrøddene prikkes med en gaffel el. lign. inden de sættes i ovnen. Bages ved 200° C i 2 timer. Spises efter 2 timers afkøling (hvis man kan vente så længe) med hjemmelavet øl og en snaps til. Uhm!