1000 g kransekage xx eller bittermasse
500 g sukker
ca 180 g æggehvider
Rester af massen bruges til konfekt hvor der yderligere skal
55 g æggehvider i massen, som stilles på køl ca 3 timer
Kransekage bages ved 200°C
1-12 bages sammen
13-18 bages sammen
indtil de er gylden brune 7-10 min
Konfektens bages ved 230°C til de er gyldenbrune ca 7-10 min. kransekage xx eller bittermasse kan købes hos bageren.
Kansekage eller bittermasse blandes sammen med sukker til der ikke er flere klumper i, derefter tilsættes hviderne lidt efter lidt til det hænger sammen og kan formes uden det flækker, det er ikke sikkert at alle hviderne skal i.
Glasur:
2 æggehvider røres med flormelis
Den skal være godt tyk, så skeen næsten sidder fast.
Sådan:
top 5 g rulles til en kugle
fra 1 - 18 rulles til stænger og samles til kranse
1 10 g
2 10 g
3 15 g
4 20 g
5 25 g
6 30 g
7 35 g
8 40 g
9 45 g
10 50 g
11 55 g
12 65 g
13 75 g
14 85 g
15 90 g
16 95 g
17 105 g
18 115 g
Kan også bruges til horn, men så skal 1- 16 rulles som cigar, 17 & 18 skal være lige i enderne og når de er samlet skal trykkes skæve..
Kransene afkøles, hvorefter glasuren kommes på.
Lad det stå ca en halv time før det samles.
Sættes sammen 3 og 3 hvorefter det hele samles.
For at få det til at hænge sammen, skal der smøres smeltet chokolade rundt på toppen af kransene.