Logo

Flamsk løgsuppe med Oste-tomat-brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Flamsk løgsuppe med Oste-tomat-brød

Flamsk løgsuppe

750 g løg

3 spsk smør eller margarine

2 spsk hvedemel

salt og peber

2 bouil­lonterninger

1 suppevisk

2 dl mælk

2 dl fløde

kryddergrønt frisk og finklippet

Tilbehør: Oste-tomat-brød - se herunder

*

Hak løgene groft og lad dem snurre lidt i fedtstoffet uden at tage farve.

Drys hvedemel, salt og peber ved og rør godt.

Spæd med ca. 1 l ko­gende vand og tilsæt bouillonterninger og suppevisk.

Læg låg over og lad det koge sagte i ca. ½ time.

Spæd mælk og fløde ved og varm det hele godt igennem.

Smag om nødvendigt til med mere salt og peber.

Fjern suppevisken og drys suppen med masser af krydder­grønt.

Server den med

Oste-tomat-brød

4 skiver formfranskbrød

smør

2 tomater

hvidløgssalt

peber

4 skiver mild, fed ost

2 maskinskårne skiver røget bacon

*

Smør brødskiverne og læg dem i smurt, ildfast fad.

Læg tynde to­matskiver over og drys med hvidløgssalt og peber.

Læg ½ baconskive på hvert brød og dæk med osten.

Sklær dem evt i aflange stave.

Gratiner brødene 6-7 minutter ved 250°C.

Drys med krydder­grønt - og server dem straks til suppen.

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5.0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.815 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her