Logo

Gløgg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gløgg

 

Kog en god gløgg-essens af æblemost og krydderier, og opbevar den i køleskabet. Så kan du nemt sætte en god hjemmelavet gløgg på bordet til uventede gæster i december.

8 glas. Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 45 min.

 

#

50 g frisk ingefær

1 appelsin (øko)

1 citron (øko)

1 liter æblemost

1 tsk hele nelliker

3 kanelstænger

8 hele kardemommekapsler

1 tsk hel sort peber

1 liter rødvin

100 g rosiner

evt. honning eller sukker

100 g mandelsplitter

*

 

Skræl ingefæren, og skær den i tynde skiver.

Skræl skallen af appelsin og citron - undgå at få for meget af det hvide med.

 

Kog æblemosten med ingefær, appelsin- og citronskal, nelliker, kanel, kardemomme og peber i ca. 30 min. uden låg.

 

Si mosten, og varm den op med rødvin og rosiner uden at koge.

Smag evt. til med honning eller sirup.

 

Fordel mandlerne i 8 glas, og hæld den varme gløgg i glassene.

 

TIPS: Smag evt. gløggen til med portvin eller/og snaps.

Lad evt. rosinerne udbløde i spiritussen i 1 uge eller mere.

 

Alkoholfri gløgg: Erstat rødvinen med æblemost, tranebærjuice, hindbærsaft eller andre safter.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin



 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.721 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her