Logo

Safranbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 knsp. Safran
¼ l. Mælk
25 g Gær
½ stk Æg
100 g Smør
¼ tsk Salt
1 ½ dl Sukker
½ dl Mandler
1 dl Rosiner
500 g Hvedemel
æggehvider
Perlesukker
Mandler
Rosiner

Knus safran meget fint i en morter med lidt sukker.
Rør gæren ud i dejfadet med lidt af den kolde mælk og tilsæt ægget.
Bland fedtstoffet i resten af mælken og lun blandingen.
Hæld den over gæren, tilsæt salt, sukker og safran.
Ælt melet i dejen sammen med rosinerne og de skoldede, smuttede, hakkede mandler.
Ælt dejen godt, til den er smidig og stil den til hævning.
Den hævede dej æltes godt igennem og formes til kringler, gifler, runde kager eller kranse.
Læg dem på smurt plade til efterhævning.
Smør med æg og drys perlesukker, hakkede mandler og rosiner over.
Kransene skal bage 10 minutter mere.
Bages ved 225° i 10 minutter

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 3.358 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her