1 knsp. Safran
¼ l. Mælk
25 g Gær
½ stk Æg
100 g Smør
¼ tsk Salt
1 ½ dl Sukker
½ dl Mandler
1 dl Rosiner
500 g Hvedemel
æggehvider
Perlesukker
Mandler
Rosiner
Knus safran meget fint i en morter med lidt sukker.
Rør gæren ud i dejfadet med lidt af den kolde mælk og tilsæt ægget.
Bland fedtstoffet i resten af mælken og lun blandingen.
Hæld den over gæren, tilsæt salt, sukker og safran.
Ælt melet i dejen sammen med rosinerne og de skoldede, smuttede, hakkede mandler.
Ælt dejen godt, til den er smidig og stil den til hævning.
Den hævede dej æltes godt igennem og formes til kringler, gifler, runde kager eller kranse.
Læg dem på smurt plade til efterhævning.
Smør med æg og drys perlesukker, hakkede mandler og rosiner over.
Kransene skal bage 10 minutter mere.
Bages ved 225° i 10 minutter