75 g smør
2 ½ dl mælk
25 g gær
1 tsk safrantråde
1 tsk sukker
1 spsk kogende vand
1 æg
5 spsk sukker
500 g hvedemel
korender eller rosiner til pynt
Pensling : sammenpisket æg
Smelt smørret over svag varme.
Hæld smørret i en skål, hæld mælken heri og opløs også gæren heri.
Stød safran med 1 tsk sukker og lad trådene trække i det kogende vand. Kom det i mælkeblandingen.
Tilsæt æg og sukker og pisk let.
Kom melet i og ælt, til dejen bliver glat, men ikke sej.
Stil dejen til hævning i ½ time.
Slå dejen ned.
Del den i flere stykker og tril den til fingertykke pølser, hvis du vil forme forskellige luciabrød, ellers lav almindelige runde boller. lad brødene efterhæve på pladen i ca. 20 min.
Pensl med sammenpisket æg og pynt med korender.
Bag brødene ved 250ºC i ca. 15 min.
Tips: Fryseegnet