Jordbærtærte med råcreme hæver sig højt over jordbær med fløde (der er for svært at udtale for udenlandske gæster) Til 4-6 personer Tilberedningstid: 1 time
#
500 g jordbær
1 lille glas ribsgelé
Mørdej:
150 g (2½ dl) hvedemel
1 spsk melis
1 æggeblomme
125 g koldt smør
Råcreme:
2 dl piskefløde
1 æggeblomme
2 spsk melis
*
1. Skær smørret i terninger, der hakkes i melet.
Derefter smuldrer man med fingrene, til massen ligner reven
ost.
2. Tilsæt sukker og æggeblomme og ælt dejen hurtigt sammen.
3. Hvis det er svært at samle dejen, kan man tilsætte 1 tsk
isvand.
4. Pak dejen ind i alufolie og læg den i køleskabet 20 min.
5. Smør en tærteform (ca. 23 cm i diameter).
Rul dejen ud til en cirkel lidt større end formen.
Beklæd formen med dejen, dæk den med bagepapir og fyld op
med tørrede ærter, bønner eller ris (se bagebønner).
6. Bag bunden i 15 min. på midterste rille i en varm ovn ved
200 °C.
Tag bunden ud af ovnen, fjern papir og »bagebønner« og stil
den tilbage i ovnen i 5 min.
7. Lad tærtebunden køle af enten i formen eller på en
bagerist.
8. Skyl bærrene og læg dem på tærtebunden.
Smelt ribsgeleen og lad den køle lidt.
Øs den
over bærrene. Lad det stivne.
9. Pisk fløden stiv.
Rør æggeblommen med sukker til en æggesnaps og vend fløden i.
Hæld råcremen i en kande og server den iskold til
tærten.
Tips: »Bagebønner«
er en praktisk ting at have klar i køkkenet. Det behøver ikke nødvendigvis være
bønner - ris eller tørrede ærter er lige så velegnede. Man bruger dem til
bagning af tærtebunde, hvor de sørger for, at bunden ikke hæver. Køb en pose
»bagebønner« og opbevar dem i et lufttæt glas. De kan bruges igen og igen.