Enkel men utrolig god. Denne salat indeholder en urtemarinade,
som fremhæver den naturlige smag af solmodne tomater.
• Solmodne tomater, som har faet lov at modne på planten,
indeholder mere næring end dem som er plukket grønne.
Forberedelse 15 min. + marinering. 4 portioner
# Råvarer til Tomat- og basilikumsalat:
4 mellemstore tomater
1 forårsløg eller ¼ bundt purløg
1 dl skivede sorte oliven uden sten
DRESSING:
1 dl æblecidereddike
2 spsk hønsebouillon
1 spsk frisk, hakket basilikum
½ tsk sellerisalt
½ tsk friskkværnet peber
GARNERING: basilikumblade
* Fremgangsmåde:
1 Bland eddike, bouillon, basilikum, sellerisalt og peber i
en skål.
Bland godt.
2 Skyl og del tomaterne i både.
Vend tomatbådene i dressingen.
Bland godt så tomaterne dækkes af dressingen.
Dæk skålen med plastfolie og lad det stå og trække ved
stuetemperatur i ca. 30 min.
3 Skær det grønne på forårsløget i tynde skiver eller hak
purløget.
Anret tomatsalaten på fire tallerkener.
Drys med sorte oliven og løg og garner med basilikumblade.
Server straks.
Tips & råd
Frisk basilikum mørkner hurtigt, efter at den er hakket,
fordi luften forårsager en oxidering. Hak derfor basilikum lige inden den skal
anvendes.
Lav en dobbelt portion af dressingen. Dressingen er også god
at servere til mange andre salater. Opbevar den i glasflaske på køl i op til en
uge.
VARIATION
Du får en sprød og ostesmagende salat, hvis du drysser
brødcroutoner, reven mozzarella eller parmesanost over, lige inden salaten skal
serveres.
PR. PORTION: Energi: Kcal 34 = kJ 143
Kulhydrat 3 g Protein 1 g Fedt 2 g (53%) Fibre 1 g