Salade de tomates a la orange (4)
Lad Dem ikke afskrække af mængden af salt og vineddike, som er angivet i denne skarpe tomatsalat, man skal bare lade væden dryppe grundigt fra tomaterne efter marineringen. Ligesom i alle retter, hvor olivenolie er en vigtig smagsingrediens, bør man kun anvende den bedste, man har råd til - selv en smule rækker langt.
4 store eller 6-8 mindre, saftige tomater, hver især skåret i 8 stk
1 spsk fint salt
kværnet, sort peber
4 spsk esdragonvineddike
saft og fintrevet skal af 1 lille appelsin
4 spsk olivenolie
Læg tomaterne i en skål, og bland dem grundigt med salt, peber, eddike, appelsinsaft og 2 spsk olivenolie. Lad det stå køligt i 2-3 timer. Lige inden serveringen tages tomaterne op og får lov at dryppe godt af, hvorefter man kommer 2 spsk frisk olivenolie i. Drys reven appelsinskalover, og server.