Skinken og osten, der er rullet ind i kyllingebrystet, udgør et smukt spiralmønster, når brystet bliver skåret igennem. Retten kan også serveres kold og smager lækkert med frisk, grøn salat og en stor klat mayonnaise.
4 stykker kyllingebryst (cirka 700 g)
Salt og peber efter behag
4 skiver prosciutto eller Serrano-skinke
4 "stænger" Gruyere-ost
3 spiseskefulde vegetabilsk olie
1 spiseskefuld smør
1 lille, hakket løg
1,5 dl tør hvidvin
1 spiseskefuld glutenfri Dijon-sennep
1 spiseskefuld tomatpure
Skær vandret ind i kyllingebrystet, cirka tre fjerdedele ind i det, og åbn det.
Læg det åbne bryst mellem to stykker bagepapir og bank det forsigtigt fladt, så det bliver til en escalope.
Fjern det øverste stykke papir og drys med salt og peber,
Læg en skive prosciutto og en "stang" Gruyere-ost på hver escalope og rul dem sammen til en pæn rulle.
Skub enderne ind og ombind med tråd.
Smelt sørret og varm olien i en tykbundet kasserolle eller gryde med låg.
Steg rullerne i fedtstoffet, idet de af og til vendes, så de brunes overalt.
Tilsæt det hakkede løg.
Når løget er blevet klart og kyllingerullerne brune, så tag ingredienserne op og stil dem til side på en tallerken under folie, så retten holder sig varm.
Kog gryden af med hvidvinen (det løsner fedtet og den brune afbagning i bunden).
Rør sennep og tomatpure i og bland det godt.
Læg rullerne tilbage i gryden og lad retten simre under låg i cirka 20 minutter. Retten er færdig, når den smeltede ost begynder at komme ud af rullerne.
Tag kyllingerullerne op af saucen og fjern tråden.
Skær hver rulle i 4-5 stykker med en skarp kniv.
Arranger rullerne pænt på et fad eller tallerkener og fordel saucen omkring dem. (Hvis saucen er reduceret for meget, så tilsæt lidt mere hvidvin og bring den forsigtigt i kog).
Server sammen med Kartoffel Gratin (se dette) eller kartoffelmos og grøn salat.
Hvis retten serveres kold - uden sauce - så spis grøn salt med lidt mayonnaise (se dette) til.
400 kcal; 40 g protein; 22 g fedt, heraf 9 g mættet; 3 g kulhydrat; 0,5 g fibre; 417 mg natrium; 202 mg kalcium
Alternativ: kyllingebrystruller med gedeost og krydderurter
Det udbankede kyllingebryst kan også rulles sammen med gedeost og en blanding krydderurter.
Lav brystet som beskrevet ovenfor og bland 125 g gedeost sammen med friskhakket basilikum, persille og timian og saften fra en halv citron.
Fordel blandingen over kyllingebrystet og steg som ovenfor,