24 tynde bambusspid - ca. 20 cm lange
400 g kyllingefileter
500 g svinemørbrad
400 g oksemørbrad
500 g frosne, optøede lammemørbrader
900 g faste blommer
450 g bacon, 24 skiver
200 g rødløg i tykke både
Kryddersmør
250 g smør
½ dl teriyakisauce (japansk grill- og stegesauce)
2 spsk fintrevet citronskal
2 spsk tørret basilikum
2 tsk stødt koriander
1 tsk fint salt
3 spsk rasp
Tilbehør:
600 g grøn salat
600 g flûtes.
Læg spiddene i koldt vand i ca. ½ time.
Afpuds imens alt kødet for eventuelle sener og hinder.
Skær de 4 slags kød i hver 24 tern (ca. 2 x 3 cm). Flæk blommerne, fjern stenene og skær blommerne i 48 stykker.
Del baconskiver ne midt over.
Sno et stykke bacon rundt om hvert stykke blomme.
Del hver løgbåd i blade og mindre både (48 stykker i alt).
Tag spiddene op af vandet og tør dem.
Sæt kød, blommer med bacon og løg (med lidt afstand imellem) på spiddene således: Kylling, blomme, svinekød, løg, oksekød, blomme, lam og slut med løg.
Stil spiddene tildækket i køleskabet.
Kryddersmør:
Kom smørret i en lille tykbundet gryde og smelt det ved kraftig varme, men uden at det bruner.
Tag gryden af varmen og tilsæt teriyakisauce og resten af ingredienserne.
Kom alufolie i ovnens bradepande og læg risten over.
Læg halvdelen af spiddene på risten.
Dup med en pensel kryddersmørret på begge sider af spiddene og drys dem med rasp - ligeledes på begge sider.
Anbring rist og bradepande øverst i ovnen og grill spiddene i ca. 5 min.
Vend spiddene og grill dem færdige.
Dup resten af spiddene med kryddersmør, drys med rasp og grill dem.
Tips: spiddene kan stå tildækket i køleskabet 4-5 timer, før de grilles.
Hvis buffetspiddene skal fryses så erstat de frosne lammemørbrader med oksemørbrad (900 g oksemørbrad i alt).